מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תא"מ 34624-02-11 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תא"מ 34624-02-11

תאריך פרסום : 12/02/2013 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום אשדוד
34624-02-11
01/01/2013
בפני השופט:
עפרה גיא רשמת בכירה

- נגד -
התובע:
עו"ד יורם ציון ביתן
הנתבע:
1. יעל אוחיון
2. עופר אדמונד רז

פסק-דין

1.         בפניי תביעה שהוגשה על ידי התובע, עורך דין במקצועו לתשלום שכר טרחתו בסך של 17,637 ש"ח וזאת בהתאם להוראות הסכם שכר הטרחה שנערך בינו לבין הנתבעת.

2.         תחילתה של תביעה זו כתביעה קטנה שהוגשה לבית המשפט לתביעות קטנות ביום 17/2/2011 אשר הועברה לבית משפט זה לאחר שהתובע עתר בבקשה למתן צו עיקול וזאת על פי החלטת כבוד השופטת נגה שמואלי- מאייר מיום 29/3/2011.

3.         העובדות שאינן במחלוקות :

            בין התובע לנתבעת מספר 1 (להלן: "הנתבעת") נחתם ביום 8/11/2010 הסכם שכר טרחה כללי לייצוגה בהליכים משפטיים כנגד בעלה, מר רז עופר (להלן: "הנתבע").

            הסכם שכר הטרחה הינו הסכם כללי הכולל מחירון עבור כל פעולה שמבוצעת בתיק אשר צורף וסומן כנספח א' לכתב התביעה.

            התובע ביצע בתיק מספר רב של פעולות לרבות הגשת כתבי בי- דין בבית משפט לענייני משפחה ובבית הדין הרבני.

            לנתבעים נקבע דיון בבית הדין הרבני באשדוד ביום 7/2/2011 ויום קודם למועד הדיון התקיימה שיחה בין התובע לנתבע ובה הודיעה הנתבעת לתובע שאינה מעוניינת שיגיע לדיון.

            על אף האמור, התייצב הנתבע לדיון שנקבע בבית הדין וטען שמדובר בהסכם שנעשה תחת לחץ ובניגוד לאינטרס של הנתבעת ובתה ואף טען שהנתבעת חייבת לו עשרות אפי שקלים עבור שכר טרחה.

            בסופו של יום שוחרר התובע מייצוג הנתבעת.

            לאחר הדיון בבית הדין הגיעה הנתבעת למשרד התובע יחד עם הנתבע, אשר על פי בקשת הנתבעת נכח בפגישה  ובסופו של יום חתמה הנתבעת על מסמך לפיו היא מודה בקיום כלל הפעולות ובגובה שכר הטרחה שנגבה עבורן ואף חתמה על מסמך לשחרור התובע מייצוגה.

            בנוסף, אין מחלוקת שהנתבעת שלמה לתובע סך של 23,000 ש"ח לתובע על חשבון שכר הטרחה ואף אין מחלוקת שלאחר שניתן פסק דין כנגדה בהיעדר הגנה ביום 24/10/2011, משלא התייצבה לדיון שנקבע בתיק וחויבה לשלם לתובע סך של 17,637 ש"ח, עוקל מחשבונה סך של 17,000 ש"ח.

            בסופו של יום, בוטל פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה, אולם לעת עתה, הסכום שנגבה בסך של 17,000 ש"ח נמצא אצל התובע ולא הוחזר לנתבעת.

4.         טענות התובע

            כתב התביעה בסדר דין מהיר שהוגש לאחר העברת התיק לבית משפט זה, הוגש תחילה אך כנגד הנתבעת. בתביעתו טען התובע, שחרף העובדה שהנתבעת נדרשה לשלם לו את שכרו מראש ובמזומן היא בקשה ממנו, שלנוכח מצבה הכלכלי  יסכים לבצע הפעולות הנדרשות מבלי לקבל מראש שכר טרחה תוך שהיא מתחייבת כלפיו שברגע שתקבל כספים מכל מקור שהוא, תשלם את יתרת שכרו.

            לטענתו, ביצע מספר רב של פעולות כאשר כולן נעשו בידיעתה ובשיתוף פעולה של הנתבעת. בנוסף, לנתבעים נקבע דיון בבית הדין הרבני באשדוד ביום 7/2/2011 והוא ועובדי משרדו ניסו כבר שבוע לפני הדיון להשיג הנתבעת ללא הצלחה. רק ערב הדיון ענתה הנתבעת לטלפון ואז הודיעה לו שבכוונתה לחתום על הסכם גירושין שנוסח על ידי בעלה והוא הודיע לה שעליה להציג לו ההסכמות על מנת שיוכל לבחון אותן וליתן דעתו המקצועית.

כן טען שלאחר שהנתבעת ציינה בפניו את חלק מעיקרי ההסכם בעל פה הודיע לה שאסור לה לחתום עליו ועל אף האמור הודיעה לו הנתבעת שבכוונתה לחתום על ההסכם ולאשרו בדיון ואף הודיעה לו שאינה מעוניינת שיגיע לדיון. משכך, ביקש הנתבע שתגיע למשרדו על מנת לחתום על בקשה מוסכמת לשחרורו מייצוג ועל מנת להסדיר חובה עלפיו והיא הודיעה שתגיע תוך חצי שעה, אולם בסופו של יום שלחה הודעת S.M.S כי אינה מתכוונת להגיע למשרדה ומשכך התייצב לדיון וביקש להשתחרר מייצוגה עקב התנהגותה ובית הדין שחררו מייצוג.

לאחר הדיון בבית הדין הרבני  הגיעה הנתבעת למשרדו תוך כדי שדרשה שהנתבע יהיה נוכח בפגישה. בפגישה זו פרט התובע את דרישותיו להשלמת יתרת שכר טרחתו ואף עבר עם הנתבעת על כלל הפעולות שביצע וזו הסכימה עימו ואף נמסר לה מכתב דרישה עליו חתמה. כן חתמה על הגשת בקשה לשחרור מייצוג מבית משפט לענייני משפחה באשדוד.

על אף האמור, טרם שולמה יתרת שכר הטרחה לטענתו ומשכך הגיש התביעה כנגד הנתבעת לתשלום יתרת שכר טרחתו.

5.         בהתייחס לתביעה שהוגשה כנגד הנתבע מספר 2, טען התובע שביקש לצרפו כנתבע לאחר שעתר למתן עיקולים כנגד הנתבעת, שכן בעת הגשת התביעה היתה הדירה רשומה על שם שני הנתבעים בחלקים שווים. אולם בעת ביצוע העיקול הסתבר שביום 14/3/2011 בצעה הנתבע מחטף עם הנתבע והעבירה לו זכויותיה בדירה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ